Fysiske og digitale debatter og podcaster

Musikk

Ballade radio

Nettidsskriftet Ballade lager Ballade radio: En podkast for kritikk, debatt og samtaler om aktuelle temaer fra norsk musikkliv. Her hører du intervjuer, reportasjer, debatter og samtaler med utøvende musikere, komponister, sangdiktere, tekstforfattere, musikkbransje og organisasjonsliv. Dette er radioen til Ballade.no – om og for musikken.

 Hør podcastene her

Her er også link til samlesiden for sakene/omtalene av de enkelte podkastene på Ballade: 
https://www.ballade.no/type/nyhet/ballade-radio/

Folkemusikk+Ballade: seminar på Folkelarm 2019

I reine tal er Folkemusikk-Noreg tilsynelatande i kjønnsbalanse. Likevel kan ein på Landskappleiken oppleve at kvinnelige utøvarar, i alle aldrar, blir presenterte som «jente», «lita jente» og «fin jente» – mens mannlege, uansett alder, blir presenterte som «spelemann». Kva gjer det med musikken og musikarane? Kva er spesielt for folkemusikken her, og kva har dei felles med samfunnet elles? Magasinet Folkemusikk og Ballade arrangerte debatt om temaet på Folkelarm 2019, og i denne podkasten høyrer du heile debatten

Hør podcasten her.

Politikk

Shuddhasar: Freethought Podcast - Ytringsfrihet for hele verden

Denne podkasten tar for seg ulike sider ved ytringsfrihet, og utgis av tidsskriftet Shuddhashar. Du møter eksperter fra en rekke felt som snakker om sitt arbeid og sine livserfaringer.

Shuddhashar fremmer ytringsfrihet og forsvarer rettighetene til de marginaliserte og sårbare over hele verden. Bli med når Shuddhashar snakker med de vi mest trenger å lytte til.

Hør podcastene her.

MANIFEST debatt: Hvor går USA etter valget?

Hvis vi i det hele tatt vet hvem som vant: Hva får presidentvalget å si for amerikanerne? For verden? Dagens Amerika er dypt splittet av økonomisk ulikhet, politisk mistillit, kulturell elitisme og nedarvet rasisme. Vil denne en gang så stolte nasjonen klare å reise seg igjen? 

Vi spør også om det finnes en levedyktig venstreside i Amerika. Eller ble siste håp slukket med nederlaget til Bernie Sanders? 

Samtale med
Meagan Day, politisk aktivist, forfatter av «Bigger than Bernie: How We Go from the Sanders Campaign to Democratic Socialism», direkte fra California

Thomas Seltzer, programleder for dokumentarserien UXA

Reidar Strisland, forfattere av «Bernie Sanders og det nye USA»

Mari Eifring, utenriksredaktør , Klassekampen leder samtalen.

P2 27.11. 2020 kl.13.00

Biologi, natur og miljø

Biopodden: Underholdene og lærerik podcast om biologien rundt oss

Vi lever i biologiens tidsalder. Med pandemi, klimaendringer og CRISPR-teknologi er biologien som fagfelt i oppsving, både med tanke på å forstå verdens største problemer – og å løse dem. I biopodden dykker Vilde Olsson Lalun og Elina Melteig inn i forskningslitteraturen for å få svar. Biopodden formidler vanskelige temaer på en lettfattelig måte. Her er det mye latter og mye å lære. Biopodden gis ut av tidsskriftet Biolog.
Hør Biopodden her:
https://open.spotify.com/show/6lWszwU65veAHTswKR1Gi1
https://podcasts.apple.com/us/podcast/biopodden/id1535259521

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler