2012

Norsk Barneblad hadde tegneverksted for barna og her er resultatet

Skrinet med det rare i

I januar for 125 år sidan kom det ut, for første gong, det vesle bladet Sysvorti.  Den unge Kristen Stalleland frå Grimstad, ville så gjerne gje barna noko å lese på sitt eige mål,  landsmålet.  Ingen  av landsmålsforfattarane hadde skrive bøker for barn på denne tida.

Og lesestoff for barn blei det. No har Norsk Barneblad produsert meir enn 40 000 sider med lesestoff for barn. Og i tillegg kjem meir enn 140 teikneseriehefter og i overkant av 240 bøker. 

Vi ønsker alle velkommen til Tidsskriftdagen 2012. Vi byr på et spennende og variert program med aktuelle foredrag og debatter, utstillinger/stands, aktiviteter for barn og voksne og ikke minst et spennende møte med den norske tidsskriftfloraen.

Å skrive i tida vil alltid være moderne – så lenge kvaliteten styrer uavhengig av format

I Nasjonalbiblioteket – har vi ca 200 tonn norske tidsskrifter liggende i fjellet i Mo i Rana. I tillegg har vi ca 200 tonn utenlandske tidsskrifter i Nasjonalbibliotekets depotbibliotek som betjener alle norske bibliotek. Jeg står med andre ord her med en autoritet på 400 tonn tidsskrifter i ryggen og går ut fra at det er denne autoriteten som har gitt meg den store ære å åpne denne tidsskriftdagen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.