Utgivelser

Visste du at også de som røyker av og til har økt risiko for flere alvorlige sykdommer? Virker kortisonsprøyter mot sesongallergi? Bør flere fastleger drive praksisnær klinisk forskning?

Torbjørn Kalberg viser hvordan et av storverkene i europeisk kultur, Den guddommelige komedie, følger handlingen en gammel muslimsk fortelling om himmelferden til profeten Muhammed.

Tema MAT. Si meg hva du spiser, og jeg sier deg hvem du er. Mat er ikke bare bensin for kroppen, men forteller også hvor vi kommer fra, hva vi gjør og hvem vi vil være. I dette nummeret får vi ulike perspektiver på mat.

Tema: Les betraktninger om rusbehandling og skadereduksjon i fengsel, virtuelle rusmiljøer, fredsforhandlinger i Colombia og mye annet.

Du kan lese om Eilif Gundersen sitt favoritthorn, intervju med fersk felemakar Bård Riise Hoel, om kvifor vi ikkje spelar sekkepipe i Noreg, om forsking på eldre langeleikar, om instrumentsamlingar i musea, om nyskaping og innovasjon og mykje meir!

A-labs nybygg på Fornebu, der Statoil er hovedleietaker, har høstet lovord som et framtidsrettet signalbygg. Arkitektur N har sendt en arkitekt og en interiørarkitekt for å se nærmere på oljenasjonens nye ansikt.

Årets siste utgave har viet stor plass til Edvard Munchs arbeider på papir. Styreleder i Tegnerforbundet etterlyser rett vegg til stor kunst i sin kommentar til saken om Vanessa Bairds omstridte veggkunst. 

Les bl.a.: Skjønnhetens natur, Det levende lyset, Paganistisk julefeiring og serien Hvor er alternativbevegelsen på vei? Faste spalter, salgstorg og mye annet spennende stoff. 

Fokus: Romlighet. Vi har intervjuet en rekke kunstnere om deres tanker rundt hva romlighet betyr for dem. De korte intervjuene veksler med lengre essayer om romlighet.

Arr tar for seg ulike aspekter ved disiplin innenfor alt fra stoisk filosofi, den romerske hær, tukthuset i Christiania, speider-bevegelsen og våre dagers barnehager

Regjeringsbygningens fremtid;  kunne man  bruke ventetiden til å gi den tomme konstruksjonen et nytt meningsinnhold? Hva med urban birøkt? Les også om de nye kulturskolene i Stavanger, jenter i det aktive byrommet og om The Thiefs interiør

Tema: Problemfokus og forståelser. Les om rusbehandling i et folkehelseperspektiv, samhandlingsreformen og samhandling i praksis.

Argument tar for deg ulike perspektiver på krise.  Ellers bl.a. om den nye høyrebølgen i Norge, krystallenes energi, Miljøpartiet de Grønnes plan og mye annet

I Tidsskriftet nr. 20/2013 kan du lese om at nye legemidler gir håp for pasienter med føflekkreft. Mange eldre bruker for mye sovemedisiner, og at øyedråper kan ha effekt hos hos noen pasienter med bihule-betennelse.

Ellen Engelstad kritiserer mangel på kritikk, det danske filmtidsskriftet Krystallbilleder lurer på hvorfor kunst glimrer med sitt fravær i dansk film og Marit Corneil og Deirdre Boyle har tatt for seg filmskaperen Kamal Aljafaris filmverker

Byen er en sammenstimling av mennesker som er engstelige for å være alene, sier forfatter Tor Åge Bringsværd i FANFARE #2. Bygda er der norsk skjønnlitteratur foregår, mener Jon Refsdal Moe, teatersjef på Black Box Teater. Les Fanfares bygdenummer!

Merete Hoel beskriver helseapparatets manglende ydmykhet og kunnskap om Aspbergers syndrom; noe som gjør hverdagslivet vanskelig.  Vil vi vite noe om fattiges liv i tidligere århundrer, må vi gå til beskrivelser fra de som ikke selv er fattige.

Nordisk råds nyopprettede pris til barne- og ungdomslitteratur deles ut med pomp og prakt i operaen 30. Oktober. Norske bildebøker hevder seg i verdenstoppen, men ingen av dem er nominert.

Hvem er vi, om språket dør? Etterkommere etter gamle innvandrergrupper eller urfolk i Norge befinner seg i dag i en revitaliser-ingsfase. Mange vil hente tilbake det som er mistet. Lar det seg gjøre? Debatt på Tromsø bibliotek fredag 4. oktober

Les bl.a.: Sivilisasjonens spirituelle hungersnød, 12 symptomer på åndelig bevissthet, Kontakt med alvefolket, Livets gjentagelse. Faste spalter, salgstorg og mye annet spennende stoff

Ute nå

Prosa #2 2021 inneheld to svært ulike tilnærmingar til TV-serien «Atlantic Crossing»s handsaming av historiske hendingar. Les også historia om Kopinors og NFFOs innsats for å styrke bokbransjen i fleire afrikanske land.

Marte Michelets essay er utsett igjen. Tema for årets andre nummer av Prosa er «grenseverdi», noko som viser til dei verdiladde vurderingane som ligg til grunn når grenser blir sette eller flytta, og til kva som kan oppstå når grenser blir kryssa.

Bok og Bibliotek er Norges største og eldste bibliotekfaglige tidsskrift. Vår dyktige og mangeårige redaktør går av med pensjon, og vi søker hans etterfølger.

Bladet tar opp temaer, trender og nyheter som angår bibliotek og bibliotekpolitikk - for eksempel nye arbeidsformer, teknologi, litteratur- og kulturformidling og bibliotekforskning.

Søknadsfrist: 26. mars - Les mer her.

Tidsskriftdagen 2020

Tidsskriftdagen 2020 ble strømmet og du kan se den på vår Youtubekanal her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler