Argument #1 2014

Tema MAT. Si meg hva du spiser, og jeg sier deg hvem du er. Mat er ikke bare bensin for kroppen, men forteller også hvor vi kommer fra, hva vi gjør og hvem vi vil være. I dette nummeret får vi ulike perspektiver på mat.

 Årets første utgave av Argument feires med slippfest torsdag 23. januar på Tamara. Alle er velkomne!

Si meg hva du spiser, og jeg sier deg hvem du er. Mat er ikke bare bensin for kroppen, men forteller også hvor vi kommer fra, hva vi gjør og hvem vi vil være.

I dette nummeret får vi ulike perspektiver på mat: Er GMO en trussel, eller løsningen på verdens matproblemer? Hvorfor spiser vi gris, og ikke hund? Har Norge blitt et kaste-samfunn? Hva gjør det med oss at vi kan velge og vrake i mat?

Som vanlig er bladet fullstappet med innsiktsfulle artikler, kronikker og anmeldelser om et bredt utvalg av temaer, og skrevet av Oslostudenter. Her er et utvalg av problemstillingene som tas opp:

SAMFUNN: Sliter Tyskland fortsatt med arven etter muren? Amerikanske droneangrep i Pakistan - lovlige inngrep eller krigsforbrytelser? Hva skjer når en økonom begynner å dokumentere industrielt forfall i Europa - med kameraet?

KULTUR: Hva er hemmeligheten til verdens lengslevende sci-fiserie? Bør man leve hver dag som om det er den siste? Hva skjer når myter blir politikk?

NATURVITENSKAP: Hvorfor er fugler utro mot sine partnere? Kan man dø av et knust hjerte? Hva forteller IPCC-rapporten oss, og hvorfor er det blitt så stille rundt den?

Argument #1 er å finne i stativer ved universitet og høyskoler i Oslo, og på www.argumentnett.no. Utgaven feires med slippfest torsdag 23. januar på Tamara. Alle er velkomne!

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler