Arkitektur N 8 - 2013

A-labs nybygg på Fornebu, der Statoil er hovedleietaker, har høstet lovord som et framtidsrettet signalbygg. Arkitektur N har sendt en arkitekt og en interiørarkitekt for å se nærmere på oljenasjonens nye ansikt.

Oljenasjonens nye ansikt

A-labs nybygg på Fornebu, der Statoil er hovedleietaker, har høstet lovord som et framtidsrettet signalbygg. Arkitektur N har sendt en arkitekt og en interiørarkitekt for å se nærmere på oljenasjonens nye ansikt. – Statoilbygget kan leses som en direkte oversettelse av storkapitalens forventninger, mener Mirza Mujezinović. – Interiørløsningene virker godt tilrettelagt for virksomheten, men hvor fremtidsrettede er de egentlig? spør Kaja K. Geiran.

 

Også i dette nummeret:

 

En barndomsforelskelse

Kjærligheten til en enebolig på Ås var kanskje grunnen til at Knut Hjeltnes i tiårsalderen bestemte seg for å bli arkitekt. Nå har han vært tilbake på gamle tomter for å gjenoppleve barndomsforelskelsen. Resultatet er en entusiastisk hyllest til Are Vesterlids arkitektur.

 

Venezuelas vertikale slum

Torre David, et 45-etasjes kontorkompleks i Caracas, var nesten ferdig da prosjektet kollapset økonomisk i 1994. I 2007 flyttet en stor gruppe hjemløse borgere inn i den tomme bygningen, og i dag bor 3000 mennesker her. Urban-Think Tank har inngått et nært samarbeid med beboerne, for å studere tilpasningene de har gjort i bygget og finne frem til nye løsninger.

 

En samtale om møbeldesign

Hva står norsk møbeldesign for i dag og hvordan skal man etablere seg i et globalisert marked? Ellen S. Klingenberg har snakket med designerne Bjørn Jørund Blikstad og Espen Voll.

 

Hagen

Høsten 2013 ble et tyvetalls kunstnere og arkitekter invitert til å gjøre prosjekter i en rivningsklar bygård i Trondheim. Per Kristian Nygård anla en barokk hage med rosebusker og springvann inne i en av leilighetene i 4. etasje.

 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no.

Følg også med på vår engelskspråklige nettside www.architecturenorway.no

Ute nå

I høst er det hundre år siden den russiske Oktoberrevolusjonen fant sted. oktoberrevolusjonen viste en hel verden at det ikke er naturgitt hvem som skal herske og hvem som skal herskes over. Revolusjonen var til stor inspirasjon for hele den norske arbeiderbevegelsen de første åra etter den fant sted. Årets siste nummer har oktoberrevolusjonen som tema, håper vi også klarer å overraske litt!

Kalender

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.