Arkitektur N nr 04/2013

Nordmenns treningsvaner har endret seg drastisk; dagens ungdom velger andre aktiviteter enn organisert konkurranseidrett. De statlige midlene som  investeres i konvensjonelle idrettsanlegg treffer altså en stadig mindre del av befolkningen. 

Arkitektur N nr 04/2013
Nye handlingsrom. Nordmenns treningsvaner har endret seg drastisk i løpet av de siste tiårene. Dagens ungdom velger uformelle, mestringsbaserte aktiviteter fremfor organisert konkurranseidrett. De statlige midlene som fremdeles investeres i konvensjonelle idrettsanlegg treffer altså en stadig mindre del av befolkningen. – Vi må tenke bymiljøet på en annen måte og revurdere bruken av spillemidlene, hevder landskapsarkitekt Espen Evensen Reinfjord.

 

Også i dette nummeret:

Flom som ressurs
Flom er et økende problem over hele verden. Er det mulig å finne strategier og løsninger for en norsk virkelighet ved å se til Kina, som har en mer enn 5000 år lang historie med flomhåndtering? Tore Edvard Bergaust og Karsten Jørgensen har snakket med landskapsarkitekt og professor ved Beijing University, Kongjian Yu. – Flom er en ressurs man må bli venn med, sier Yu.

 

Arkitektur etter katastrofen
Jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan i 2011 ble et nasjonalt traume. Men de japanske arkitektene som ville bidra til gjenoppbygningen av lokalsamfunnene, møtte en annen virkelighet enn den de hadde forventet. I dette nummeret av Arkitektur N presenteres prosjektet ”Home-for-all”, i tillegg til et intervju med Toyo Ito, årets Pritzkerprisvinner.

 

Bofellesskap anno 2013
Andelen enslige husholdninger øker raskt, særlig i byene. Det er dyrt for den enkelte, kostbart for samfunnet og tar opp store byarealer. I denne situasjonen er det kanskje ikke rart at kollektive boformer er i ferd med å få en renessanse, riktignok i mindre ideologiske versjoner enn 70-tallets bofellesskap. Magdalena Eckersberg, Nina Haeg og Ellen Ledsten har besøkt kollektive boliger i Norge, Sverige og Danmark.

 

Overraskelser på boks
"Send oss en kasse med det som inspirerer deg", sa arkitektparet Billie Tsien og Tod Williams til 35 av sine venner og kolleger – arkitekter, skribenter og kunstnere. Resultatet var en rekordhøy fraktregning, og en vakker og underlig samling av gjenstander som ble vist på arkitekturbiennalen i Venezia 2012.

 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no

Følg også med på vår engelskspråklige nettside www.architecturenorway.no

 

Visueltkonkurransen 2013: Gull til www.architecturenorway.no!
Designbyrået Sletten & Østvold vant gull for www.architecturenorway.no, Arkitektur Ns engelskspråklige nettside, i årets Visueltkonkurranse. – Dette er et stilrent, minimalistisk og typografidrevet nettsted som fremstår som tidløst og troverdig, sier juryen.

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler