Arkitektur N nr. 2-2017

Det er ikke nok å spørre folk om hva de vil ha. For hvordan vet de egentlig det? Arkitektur N nr. 2-2017 presenterer blant annet det tverrfaglige arkitektkontoret Rodeo Arkitekter, hvor planleggere, arkitekter og samfunnsvitere samarbeider om å finne svar på hva folk egentlig trenger.

Rodeo Arkitekter

Rodeo Arkitekter er ett av få arkitektkontorer som også har ansatt en sosiolog og en samfunnsgeograf. De er overbevist om at samfunnsvitenskapene må være med i arkitektur og byplanlegging. Ingerid Helsing Almaas har snakket med det tverrfaglige kontoret om samarbeid, medvirkning og fellesskapsarkitektur. I tillegg presenterer Arkitektur N nr. 2 flere av Rodeos prosjekter, som Furuset bibliotek og aktivitetshus og utstillingen ”Barn ingen adgang!”.

 

Arkitektur for rehabilitering

På Arveset i utkanten av Oslo har C.F. Møller Norge rekonstruert og omformet en gammel låve og et vognskjul til boliger for personer med dobbeltdiagnose innen rus og psykiatri.

– Boligene er utformet for å tåle røff behandling, men skal også være et sted hvor beboerne kan komme i gang med å rehabilitere livene sine, sier arkitekt Christian Dahle.

 

Det vrengte huset

I 2015 vant et team fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo konkurransen om å tegne et gjestehus som skulle oppføres utenfor allfarvei på den japanske øya Hokkaido. I vinter sto huset ferdig – et bygg hvor det oppvarmede arealet er minimalisert for å bringe de besøkende tett på naturen.

 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N, se vår nye hjemmeside www.arkitektur-n.no.

Følg også med på vår engelskspråklige nettside www.architecturenorway.no.

Ute nå

Transaktivisme og abort, arkitektur og lefsebaking. I den nye utgåva av Syn og Segn er det temasider om arkitektur og byggkvalitet, samtale om sorteringssamfunnet med barnelege Ola Didrik Saugstad, tekstar om einsemd, goth-miljøet og dei kvite flekkane i verdsrommet.

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.