ArkitekturN 2/2012

Byutviklingsprosessen i Bjørvikaområdet er en av de mest gjennomdiskuterte noensinne i Norge. Les også Kunstnerhus på Fogo Island, Kjoler og konstruksjoner, Designer av det uventede m.m

Arkitektur N nr.2 2012

Kunstnerhus på Fogo Island
Saunders Architecture fra Bergen tegner kunstnerhus for gründerorganisasjonen Shorefast på den lille øya Fogo utenfor Newfoundland.

Kjoler og konstruksjoner
Dagens byggeindustri baserer seg på de påkledde bygg. Særlig i et nordisk klima pakkes konstruksjonene inn og forhindres fra å bli en del av arkitekturen. Men hva har egentlig dagens bygg under kjolen? Einar Bjarki Malmquist har snakket med Arne Henriksen, som blant annet er arkitekt for den nye T-banestasjonen på Bekkestua.

Klar for det klimanøytrale livet?
Hva hjelper det med høye ambisjoner når ikke engang de som tegner pilotprosjektene kunne tenke seg å gi slipp på parkeringsplasser og dele kjøkken med naboen? spør arkitekt Mette Mogensen og landskapsarkitekt Kathrine Strøm Brattli i en artikkel i dette nummeret av Arkitektur N.
Redaktør Ingerid Helsing Almaas har latt seg inspirere av boken Time to eat the dog, som lover ideologi-nøytrale svar på hvordan vi bør leve for å sikre en bærekraftig fremtid.

Designer av det uventede
Den britiske designeren Ross Lovegrove har gitt form til alt fra vannflasker til småhus. Interiørarkitekt Ellen S. Klingenberg har diskutert forskjellen mellom kunst og design med den lekne formgiveren.

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no.

Ute nå

Prosa #2 2021 inneheld to svært ulike tilnærmingar til TV-serien «Atlantic Crossing»s handsaming av historiske hendingar. Les også historia om Kopinors og NFFOs innsats for å styrke bokbransjen i fleire afrikanske land.

Marte Michelets essay er utsett igjen. Tema for årets andre nummer av Prosa er «grenseverdi», noko som viser til dei verdiladde vurderingane som ligg til grunn når grenser blir sette eller flytta, og til kva som kan oppstå når grenser blir kryssa.

Bok og Bibliotek er Norges største og eldste bibliotekfaglige tidsskrift. Vår dyktige og mangeårige redaktør går av med pensjon, og vi søker hans etterfølger.

Bladet tar opp temaer, trender og nyheter som angår bibliotek og bibliotekpolitikk - for eksempel nye arbeidsformer, teknologi, litteratur- og kulturformidling og bibliotekforskning.

Søknadsfrist: 26. mars - Les mer her.

Tidsskriftdagen 2020

Tidsskriftdagen 2020 ble strømmet og du kan se den på vår Youtubekanal her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler