ArkitekturN 2/2012

Byutviklingsprosessen i Bjørvikaområdet er en av de mest gjennomdiskuterte noensinne i Norge. Les også Kunstnerhus på Fogo Island, Kjoler og konstruksjoner, Designer av det uventede m.m

Arkitektur N nr.2 2012

Kunstnerhus på Fogo Island
Saunders Architecture fra Bergen tegner kunstnerhus for gründerorganisasjonen Shorefast på den lille øya Fogo utenfor Newfoundland.

Kjoler og konstruksjoner
Dagens byggeindustri baserer seg på de påkledde bygg. Særlig i et nordisk klima pakkes konstruksjonene inn og forhindres fra å bli en del av arkitekturen. Men hva har egentlig dagens bygg under kjolen? Einar Bjarki Malmquist har snakket med Arne Henriksen, som blant annet er arkitekt for den nye T-banestasjonen på Bekkestua.

Klar for det klimanøytrale livet?
Hva hjelper det med høye ambisjoner når ikke engang de som tegner pilotprosjektene kunne tenke seg å gi slipp på parkeringsplasser og dele kjøkken med naboen? spør arkitekt Mette Mogensen og landskapsarkitekt Kathrine Strøm Brattli i en artikkel i dette nummeret av Arkitektur N.
Redaktør Ingerid Helsing Almaas har latt seg inspirere av boken Time to eat the dog, som lover ideologi-nøytrale svar på hvordan vi bør leve for å sikre en bærekraftig fremtid.

Designer av det uventede
Den britiske designeren Ross Lovegrove har gitt form til alt fra vannflasker til småhus. Interiørarkitekt Ellen S. Klingenberg har diskutert forskjellen mellom kunst og design med den lekne formgiveren.

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no.

Ute nå

I det nye temanummeret av Form Akademisk  publiserer vi utvalgte fagfellevurderte artikler utviklet fra paper presentert på The 3rd International Conference for Design Education Researchers - DRS/CUMULUS learnxdesign conference holdt i Chicago  28. - 30. juni 2015.

Kalender

 

15.00-17.00 17. august 2017

TFs kontor, Litteraturhuset

16.00-20.00 6. september 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

16.00-16.00 14. september 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

16.00-20.00 9. oktober 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.