ArkitekturN 3 - 2013

Byens ikoner; Tjuvholmen Icon Complex, som blant annet inkluderer Astrup Fearnley Museet, tar mål av seg til å være et av Oslos nye ikoner.
I tillegg til omtalene rommer Arkitektur N nr.3-2013 en omfattende presentasjon av bygg og interiør.

Byens ikoner

Tjuvholmen Icon Complex, som blant annet inkluderer Astrup Fearnley Museet, tar mål av seg til å være et av Oslos nye ikoner. Halvor Weider Ellefsen og Ulf Grønvold har studert komplekset og lar seg ikke overbevise. – Som arkitektur er bygget i overkant styrt av sin overordnede, ikonografiske karakter, skriver Ellefsen. – Astrup Fearnley Museets nye lokaler tiltrekker seg stor oppmerksomhet, men som utstillingssted er det langt fra på topp, til tross for at det er et nybygg, skriver Ulf Grønvold. I tillegg til omtalene rommer Arkitektur N nr.3-2013 en omfattende presentasjon av bygg og interiør, med fotografier av blant andre Ivan Brodey.

 

Også i dette nummeret:

 

Å bygge med planter

Mer enn 70 år etter at Henry Ford presenterte sin “Soy Bean Car”, med karosseri av hampfiber og soya, begynner sci fi-drømmen å bli noe mer enn en kuriositet. I dag forskes det på hvordan såkalte biokompositter, plantebaserte og oljefrie materialer, kan brukes i en bærekraftig byggebransje. – I nær fremtid er det stor sjanse for at hus av planter vil komme på markedet, skriver to av forskerne, John Christer Høiby og Anil N. Netravali.

 

Sengen under himmelen

Landskapsarkitekt Anne K. Irgens diskuterer hva som må til for å skape et godt gravplasslandskap, og ser på tre nyere kirkegårdsanlegg, på Jåttå, Seim og Leira. – Utformingen av kirkegårder krever at man både tar hensyn til den følelsesmessige og åndelige dimensjonen, og det faktum at gravplassen skal være et funksjonelt anlegg, der våre jordiske levninger skal komposteres og bli til jord, skriver Irgens.

 

Mot samme mål

Arkitekter og interiørarkitekter er ofte involvert i de samme prosjektene, men trekker ikke alltid i samme retning. Hva er forutsetningene for et vellykket resultat? Interiørarkitekt Kaja Geiran har snakket med to tverrfaglige team som har jobbet tett sammen om to hytteprosjekter. 

 

Et lite stykke Norge i Katmandu

Kristin Jarmund Arkitekter har bygget ambassadørbolig i Katmandu. Gårdsrom og terrasser knytter anlegget til det eksisterende kanselliet fra 2008, mens materialbruken reflekterer lokal byggeskikk.

 

 

For det øvrige innholdet av Arkitektur N se www.arkitektur-n.no.

 

Følg også med på vår engelskspråklige nettside www.architecturenorway.no

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler