DRAMA 1/2014

Tema: KRITIKK

"Prase is good for the ego, but bad for the arts" hevder Jane Simmons i sin artikkel i dette temanummeret om kritikk. Hun har fått mye oppmerksomhet i hjemlandet Australia for sine cut-the-crap-teateanmeldelser på bloggen Shit On Your Play, og har dratt erfaringene som teateranmelder inn i undervisninga av sine elever. Hun hevder at teaterkunstnere og dramaelever er like; de vil bli bedre i det de gjør. Da er grundig og operasjonalisert kritikk avgjørende.

I denne utgaven av tidsskriftet DRAMA har vi sett på kritikkens plass i og av dramaarbeid, både innen forskning og undervisning. Ordet kritikk er for mange i feltet ladet med negative konnotasjoner. Kan vi klare å snu det? Å stille krav er å ta folk på alvor.

DRAMA - Nordisk dramapedagogisk tidsskrift kommer fra 2014 av ut i tre tykke utgaver i året (ikke fire, slik tradisjonen har vært), og utgis av fagorganisasjonen Drama- og teaterpedagogene.

Tidsskriftet skal fremme dramapedagogisk debatt, faglig fordypning og stimulere god praksis og forskning. DRAMA er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. 

Ansvarlig redaktør: Hedda Fredly (redaksjon@dramaiskolen.no

Les mer her: http://dramaogteater.no/tidsskriftet-drama/tidligere-utgaver-av-drama/

Ute nå

Frå målarkunst til måtehald: I den nye utgåva av Syn og Segn er det ein stor samtale med kunstnar Håkon Gullvåg, tekstar om overkvalifisering, Jemen, klimaverstingar, folkekyrkja og amerikanorsk. Og mykje meir.

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler