DRAMA no.2-2014

Tema for årets andre utgave av tidsskriftet DRAMA er publikum - i betydninga "hva gjør det med deg å ha et publikum"?

Å ha andres blikk på seg er noe helt grunnleggende i dramafaget - men det er sjelden undersøkt hva det gjør med hver enkelt aktør.

  

I dette nummeret kan du blant annet lese om filmen The Act of Killing, hvor medlemmene i en tidligere dødsskvadron i Indonesia får iscenesette sine egne drap foran kamera. I løpet av den rystende og absurde dokumentarfilmen får du se hva det gjør med dem å få publikum på noe sånt. Videre trykker vi et portrettintervju med en av de fremste forskerne på teaterhendelser (møtet mellom aktør og tilskuer) vi har i Norden: professor Willmar Sauter. Medlemmene i den integrerte teatergruppa Glädjegiverna forteller hva som skjer i dem når de møter sitt publikum. Og forsker Elena Pérez undersøker hva som hender med skuespillerens rolle i nye interaktive teaterformer. Blant annet.

 

DRAMA - Nordisk dramapedagogisk tidsskrift kommer fra 2014 av ut i tre tykke utgaver i året (ikke fire, slik tradisjonen har vært), og utgis av fagorganisasjonen Drama- og teaterpedagogene.

 

Tidsskriftet skal fremme dramapedagogisk debatt, faglig fordypning og stimulere god praksis og forskning. DRAMA er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. 

 

Ansvarlig redaktør: Hedda Fredly (redaksjon@dramaiskolen.no

 

Les mer her:
http://dramaogteater.no/tidsskriftet-drama/tidligere-utgaver-av-drama/

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler