Numer 91

Les bl.a. om den første store egenproduserte tegneutstillingen noen sinne i Nasjonalmuseet, "Prisme".  Årets Tegnebiennale, med tittelen "Tegning som ytring". Møt tegneren Ane Mette Hol som fikk Statoil Art Award 2011.

2012 - ÅRET FOR TEGNING

NUMER - tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst er ute med årets første utgave nr. 91, i et år i strekens tegn.

Våren starter med den første store egenproduserte tegneutstillingen noensinne i Nasjonalmuseet, "Prisme". Numer har snakket med Gavin Jantjes, kuratoren bak utstillingen.

Årets Tegnebiennale, den 6. tar i bruk hele Kvadraturen i Oslo når den åpner i mai. Numer gir smakebiter av hva du kan vente deg på biennalen med tittelen "Tegning som ytring"

Arne Ekeland er mest kjent for sine store, fargesterke malerier der tematikken spenner fra dystopi til utopi, men han er like fremragende som tegner. Bli kjent med tegneren Ekeland i Nina Denney Ness dyptpløyende artikkel om et av hans ukjente verk.

Kunstsosiologen Dag Solhjell har skrevet en rekke hustavler for kunstlivet. Først ut er han med "Hustavle for kunstnere".

Tegneren Ane Mette Hol fikk Statoil Art Award 2011. Stig Andersen har snakket med prismottakeren om det å tegne tiden.

Les mer om tegning og illustrasjon i årets første utgave av NUMER. Som vanlig anmelder vi kunstbøker, bildebøker, tegneserier og grafiske romaner for barn og for voksne . Numer er i butikk fra uke 9.

Det første NUMER kom ut i 1917 som Tegnerforbundets årshefte og ble kalt Numer 1. Tidsskriftet lå nede fra 1921 til 1986, da det ble vekket til live igjen av Oscar Reynert Olsen og Hans Normann Dahl. De var redaktører fram til oktober 2010 da Anne Schäffer overtok som ansvarlig redaktør.

Ute nå

Prosa #2 2021 inneheld to svært ulike tilnærmingar til TV-serien «Atlantic Crossing»s handsaming av historiske hendingar. Les også historia om Kopinors og NFFOs innsats for å styrke bokbransjen i fleire afrikanske land.

Marte Michelets essay er utsett igjen. Tema for årets andre nummer av Prosa er «grenseverdi», noko som viser til dei verdiladde vurderingane som ligg til grunn når grenser blir sette eller flytta, og til kva som kan oppstå når grenser blir kryssa.

Bok og Bibliotek er Norges største og eldste bibliotekfaglige tidsskrift. Vår dyktige og mangeårige redaktør går av med pensjon, og vi søker hans etterfølger.

Bladet tar opp temaer, trender og nyheter som angår bibliotek og bibliotekpolitikk - for eksempel nye arbeidsformer, teknologi, litteratur- og kulturformidling og bibliotekforskning.

Søknadsfrist: 26. mars - Les mer her.

Tidsskriftdagen 2020

Tidsskriftdagen 2020 ble strømmet og du kan se den på vår Youtubekanal her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler