Numer 96

Bukken og havresekken?  Les mer om teori og praksis i Nasjonalmuseets innkjøpspolitikk. Scott McCloud, tegneserieskaper og –teoretiker, gjestet Oslo Comic Expo. Sverre Malling og Louis Moe; et kunstnermøte på tvers av tid og tidsånd.

NUMER 96

Tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst

 

- Bukken og havresekken?  Fire av fem kunstnere som ble innkjøpt med samtidstegning til Nasjonalmuseet i 2012, stilte ut på museets egenproduserte utstilling PRISME. Les mer om teori og praksis i Nasjonalmuseets innkjøpspolitikk.

 

- Scott McCloud, tegneserieskaper og –teoretiker gjester Oslo Comic Expo denne uken. NUMER møtte han i Berlin til en samtale om tegneserier på nett.

 

- Det er 100 år mellom Sverre Malling og Louis Moes tegninger som vises på nyåpnede Grenland Kunsthall. Et kunstnermøte på tvers av tid og tidsånd.

 

- Må vi vokte oss for klisjéene?  Stereotype fremstillinger i barnebøker har fått hard kritikk i Sverige det siste året- jfr. debatten om illustrasjonene til Stina Wirsén og Jakob Martin Strid. NUMER oppsummerer debatten i et norsk perspektiv.

 

- Intervjuer med to Grand Old Ladies i kunstens tjeneste: Sidsel Helliesen, Nasjonalmuseet, og  Gerd Woll, Munchmuseet.

 

Som vanlig faste spalter: Bokskatten, Bilde velger dikt, tegneserie og ikke minst; grundige anmeldelser av bildebøker for voksne og for barn.

 

Sverre Malling har laget omslaget på NUMER nr.96: Untitled (Mask/Primates) 2013. Kull på papir. 76x57cm.

 

God lesning!

 

For mer informasjon kontakt redaktør
 Anne Schäffer

Mobil: 91131125

E-post: anne@tegnerforbundet.no

Ute nå

I høst er det hundre år siden den russiske Oktoberrevolusjonen fant sted. oktoberrevolusjonen viste en hel verden at det ikke er naturgitt hvem som skal herske og hvem som skal herskes over. Revolusjonen var til stor inspirasjon for hele den norske arbeiderbevegelsen de første åra etter den fant sted. Årets siste nummer har oktoberrevolusjonen som tema, håper vi også klarer å overraske litt!

Kalender

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.