Numer 97

Nordisk råds nyopprettede pris til barne- og ungdomslitteratur deles ut med pomp og prakt i operaen 30. Oktober. Norske bildebøker hevder seg i verdenstoppen, men ingen av dem er nominert.

NUMER 97
Tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst

Nr.97 er ute nå, spekket med  nyheter og godt stoff om tegning og bokkunst ! NUMER er inne på kulturrådets innkjøpsordning i to år til!

 

Nordisk råds nyopprettede pris til barne- og ungdomslitteratur deles ut med pomp og prakt i operaen 30. Oktober. Norske bildebøker hevder seg i verdenstoppen, men ingen av dem er nominert.

 

Cappelens Forslag har blikk for det sjeldne og visuelle. Kvalitet er deres salgstriks

Veneziabiennalen varer til 24. November. Les Øystein Hauges refleksjoner rundt årets biennale; Kaos, Kosmos, tur/retur

Israels fremste tegneserieskaper Rutu Modan vil ikke reduseres til en politisk talskvinne.  Erle Marie Sørheim møtte henne i Tel Aviv

Per Ung (1933 – 2013) om å tegne i dybden. Stig Andersen møtte Per Ung på atelieret til en siste samtale om tegning og skulptur

Käthe Kollwitz kunst ble formet av byen der hun virket. Maria Torkelsen Horvei tar oss med til Kollwitz Berlin.

Bokskatten, Dikt velger bilde, tegneserie, og ikke minst: grundige anmeldelser av bildebøker for voksne og for barn.
 

Øyvind Torseter har laget omslaget på NUMER 97. Illustrasjonen er fra boken og utstillingen ”Koblinger” 2013. Nål og oljestift, stempel og pastellkritt på papir. Bok og utstilling er anmeldt av Oda Bhar.

 

God lesning!

 

For mer informasjon kontakt redaktør Anne Schäffer
Mobil: 91131125
E-post: anne@tegnerforbundet.no

Ute nå

Årets tredje utgave av Prosa er viet 25-årsjubileumet! Vi feirer med et fyldig jubileumsnummer og lansering av første episode av Prosapodden! 

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler