Nytt Norsk Tidsskrift 1/15

Les bl.a.: Fører demokrati til menneskelig velferd? BO ROTHSTEIN tror kvaliteten på offentlig forvaltning er viktigere.

Garanterer uavhengige domstoler individuelle rettigheter? HANS PETTER GRAVER viser hvordan autonome domstoler har sviktet under autoritære regimer.

Hvorfor er ikke mannen part i abortloven? RUNAR DØVING etterlyser likestilling.

Hva er galt med å bruke droner i krig? ANDREAS BREKKE CARLSSON, CAMILLA SERCK-HANSSEN og JACOB THOMAS STAIB foretar en etisk vurdering.

Hva slags familieidealer har barn av pakistanske innvandrere? MARJAN NADIM finner en «sterk orientering» mot arbeid og utdanning.

Ellers: TROND GRAM om finanskriser, BJØRN YNGVE TOLLEFSEN om Derridas dårlige lesere, TORBJØRN GUNDERSEN og SILJE MARIE TELLMANN om økonommakt og klimapolitikk, TORBJØRN RØE ISAKSEN om forskning og politikk, BERIT BRINGEDAL om prioriteringer i helsevesenet, FREDERIK ZIMMER om formueskatt.

Utgaven kan også leses i sin helhet på idunn.no

Ute nå

I høst er det hundre år siden den russiske Oktoberrevolusjonen fant sted. oktoberrevolusjonen viste en hel verden at det ikke er naturgitt hvem som skal herske og hvem som skal herskes over. Revolusjonen var til stor inspirasjon for hele den norske arbeiderbevegelsen de første åra etter den fant sted. Årets siste nummer har oktoberrevolusjonen som tema, håper vi også klarer å overraske litt!

Kalender

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.