Samtiden 4 - 2012

Temanummer: Ulikhet i USA. Les bl.a. «The Wire» – arbeidets død og sviket mot USAs arbeiderklasse,  God morgen, Amerika!: Om kappløpet mellom utdanningsnivået og den teknologiske utviklingen,  Om ulikhet og USAs forfall. Nærmere Gud i Englenes by

Nytt Samtiden i salg 15. november!

Temanummer: Ulikhet i USA

Francis Fukuyama:
«The Wire» – arbeidets død og sviket mot USAs arbeiderklasse: Om sosial mobilitet og den smertefulle rase- og fattigdomsrealismen i HBO-serien, så vel som i virkeligheten.

Marius Gustavson:
God morgen, Amerika!: Om kappløpet mellom utdanningsnivået og den teknologiske utviklingen – og en budsjettstyring på kanten av stupet. Det er tegn til lysere tider i Amerika, men krisen har delt den amerikanske befolkningen i to.
 

George Packer:
Den brutte kontrakten: Om ulikhet og USAs forfall. «Ulikheten har vokst seg så stor at den har blitt et hån mot forestillingen om USA som mulighetens land for alle.»
 

Charlotte Bergløff:
Nærmere Gud i Englenes by (fotoreportasje). Sjelens supermarked har blitt normen globalt. En film fra Los Angeles snudde verden på hodet i høst, men byen vil fortelle en annen historie.
 

Kåre Bulie:
Nåde og gode sko. Et møte med Linn Ullmann: «Si meg den litteratur som ikke handler om å bli til eller forsvinne», sier Linn Ullmann i dette omfattende intervjuet om eget forfatterskap, andres kunst og overgangen fra en oppvekst i USA til et liv i Norge.
 

Håvard Syvertsen:
«Sendt hjem uten hofte». Noen betraktninger om eldreomsorg, retorikken omkring den, og en fortelling fra virkeligheten: «Hva er det man tenker seg: Eksistensielle samtaler med personalet, omgitt av offentlig kjærlighet?»

Torgrim Eggen:
Sex og reserveliv. Et essay om Ayn Rand: Om hun som, uten noe reelt gjennomslag i fagmiljøene, har blitt vår tids mest solgte og trolig mest omtalte filosof – og oppfinneren av den filosofiske flyplassromanen.
 

Alexandra Irene Larsen:
Muhammedstriden. Ytringsfrihet under press: «Er vi nødt til å begrense ytringsfriheten for å kunne leve fredelig sammen?»
 

Kristin Gjesdal:
Verdensborgerskap: Demokrati, politikk og toleranse: Hvordan blir du egentlig en verdensborger? Hvorfor føler vi oss ikke mer hjemme i hvert verdenshjørne, selv om verden er mindre enn noen gang? Gjesdal trekker linjene tilbake til opplysningstidens storslagne idealer og mener de fleste av oss egentlig er verdensborgere – bare vi får tenkt oss om.

Ute nå

Tema «Næringsvett». Det er et tema som brått oppleves som høyaktuelt: Smitteverntiltakene mot koronaviruset rammer nå både næringslivet generelt og kulturfrilansere spesielt, på en måte det var vanskelig å se for seg for bare noen uker siden.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler