STEMMER 1/2017

STEMMER nr. 1/2017 har ti siders forfatterskole, der vi blant annet intervjuer forfatteren Morten Harry Olsen om skrivehåndverket. Kristine Storli Henningsen, som er rektor ved Forfatterskolen.no, gir ti tips til nye forfattere. 

Hvordan finne flyten som skribent, er tittelen på Vivian Songes bidrag. Dramatiker Jesper Halle gir kreative råd, og journalist Tine Kolstad skriver om fortellerteknikk og struktur. Professor Frøydis Hertzberg presenterer Akademisk skrivesenter ved Universitetet i Oslo, som åpnet tidligere i år.

 

I dette nummeret har vi også et lange intervjuer med filmregissør Margreth Olin og med professor Johan Tønnesson i tillegg til litterære tekster, dikt, litterær quiz og bokomtaler.

  

STEMMER kom ut første gang høsten 2006. Magasinet har både journalistiske, faglitterære og skjønnlitterære tekster og arrangerer årlige tekstkonkurranser. Inspirasjonskilder er det svenske magasinet VI, britiske Granta og det tidligere norske Magasinet for alle.

 

Unn Christensen er redaktør, og Merete Berg Toreg er grafisk designer. Redaksjonsrådet består av Ingeborg Margrete Andersen, Oddmund Kårevik, Kristian Lødemel Sandberg, Vivian Songe og Pia Tveterås. Magasinet selges i Narvesen, se oversikt her:

http://interpress.se/nb/produkter/magasiner/1350.stemmer/

Ute nå

Marxisme og brødbaking i ein kapitalistisk økonomi. Det ferskeste nummeret av Gnist vil være ekstra spennende for dem som er opptatt av marxistisk teori. Harald Minken har oversatt Bok 2 av Kapitalen og har en artikkel om hvilke nye perspektiv som kommer fram i den boka. 

Kalender

 

15.00-17.00 17. august 2017

TFs kontor, Litteraturhuset

16.00-20.00 6. september 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

16.00-16.00 14. september 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

16.00-20.00 9. oktober 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.