Stemmer 2 - 2012

Magasinet STEMMER arrangerer årlige tekstkonkurranser og deler ut STEMMERPRISEN. I nr. 2/2012, som er i handelen nå, presenterer vi resultatet av årets konkurranse om Underveis. De to vinnertekstene publiseres her.

”Om kvelden lå jeg inne under den mørke teltduken og lyttet til de myke stemmene til mine foreldre som satt utenfor og snakket med hverandre, til sovepusten fra lillebroren min, og til alle andre lyder som var dempede og svake, fordi alt skulle være rolig når det ble kveld. Det var trygt og fint. Det luktet gummimadrass og telt, barnåler og jord, sigarettrøyk og sommernatt, og kanskje en anelse Cognac.”

            Slik skildres en campingstur på 1960-tallet i STEMMER nr. 2/2012.

 

Tekstkonkurranser

Magasinet STEMMER arrangerer årlige tekstkonkurranser og deler ut STEMMERPRISEN. I nr. 2/2012, som er i handelen nå, presenterer vi resultatet av årets konkurranse om Underveis. De to vinnertekstene publiseres her.

 

Forsøksgymnaset i Oslo

I dette nummeret har vi flere tekster om Forsøksgymnaset - skolen uten lærerrom og med allmøtet som øverste myndighet - som eksisterte fra 1967 – 2004. Hvorfor måtte Oslo kommune legge ned denne skolen som kanskje var den eneste i Norge som var internasjonalt kjent? Er tida moden for en ny skoledebatt?

 

Kunst

STEMMER nr. 2/2012 har også et langt essay om Documenta 13 og intervju med Lene Berg, aktuell med film på Høvikodden om prostituerte som forteller om arbeidet sitt.

 

Forfatterintervju

Vi intervjuer forfatteren Peter Franziskus Strassegger, som debuterte i høst med romanenStasia.”Vi var alltid på reise og kom aldri fram”.

 

 

Retorikk og språk er viktige temaer for STEMMER, som alltid har flere bokomtaler og dikt. Se for øvrig: www.stemmer.no

Ute nå

Tema Avhengighet: Avhengighet gir ikke fritak for straff. Intervju med lege og forsker Knut Boe Kielland, omtale av boka Hva er avhengighet v/ Jahn Arne Olsen og artikkelen «Bør narkotika legaliseres?» av Øyvind Røed. Les vinnertekstene i årets tekstkonkurranse som ble arrangert i samarbeid med =Oslo.

Andre arrangementer

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.