STEMMER 2/2015

Temaer: Sverige og Barnelitteratur. Retorikk, språk og skrivetips vies stor plass i dette nummeret, der vi også presenterer vinnertekstene i årets tekstkonkurranse om Svev.

STEMMER
Magasin for litterære og samfunnsengasjerte tekster

 

«Mange har tydd til ungpiken som metafor for de demokratiske utfordringene vi står overfor i dag. Ungpiken er uten definisjonsmakt, og fleksibiliteten er hennes mest attråverdige trekk. Hun tilpasser seg enhver situasjon med eleganse og letthet og har et trent blikk for hvordan hun kan maksimere utbyttet i den enkelte situasjon. Hun tar til takke med det perspektivet som er blitt tildelt henne».

 

Dette skriver Ida Skjelderup, lektor ved Høgskolen i Telemark, i retorikkspalten i STEMMER, og det er noe vi vil følge opp i neste nummer! Retorikk, språk og skrivetips vies stor plass i dette nummeret, der vi også presenterer vinnertekstene i årets tekstkonkurranse om Svev.

 

Vi har to temaer denne gangen: Sverige og Barnelitteratur. Les om lyrikeren Sonja Åkesson og intervju med redaktøren av det svenske magasinet VI. Bli med på en kulturreise i Värmland, og les intervju med bibliotekarene Anne Kristin Lande og Eli Frisvold om svensk barnelitteratur. Nye, norske barnebøker blir presentert i intervjuer med forfatterne Cathrine Myhre Solbjør og Synnøve Borge. Møt også billedkunstneren og barnebokforfatteren Eli Hovdenak, som har laget forsidebildet til dette nummeret av STEMMER.

 

For øvrig tar vi et «svev» over Jotunheimen, i bilder og tekst. Vi har dikt, bokomtaler og den faste spalten «Leserne skriver», der tema denne gangen er Møte. 

Ute nå

Håndleddsbrudd, klamydia og kreftceller blir lagt under lupen i siste utgave av Tidsskriftet.

Kalender

 

15.00-17.00 17. august 2017

TFs kontor, Litteraturhuset

16.00-20.00 6. september 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

16.00-16.00 14. september 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

16.00-20.00 9. oktober 2017

Litteraturhuset Oslo, Kverneland

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.