Z filmtidsskrift 2/2013

Temanummer: Seksualiteter. Filmen har kanskje mer enn noen annen kunstart blitt brukt på forskjellige måter for å framstille og regulere seksualitet.  Zs nye temanummer ønsker å utvide synet på forholdet mellom film og seksualitet.

OM KYSS OG UTELATELSER – DEN AMERIKANSKE FILMENS LANGE UNGDOMSTID | FREMSTILLINGEN AV SEKSUALITET I NORSK SPILLEFILM | JANNICKE SYSTAD JACOBSEN:  OM  FORBILDER OG KLUBBEN I MITT LIV | HIGH SCHOOL-FILMENS PERVERSE GLEDER | SVENSK SEKSUALOPPLYSNINGSFILM PÅ KINO |

 

Kunsten har alltid vært opptatt av seksualitet. Filmen har kanskje mer enn noen annen kunstart blitt brukt på forskjellige måter for å framstille og regulere seksualitet.  Zs nye temanummer om «Seksualiteter» ønsker å utvide synet på forholdet mellom film og seksualitet.

 

FRA INNHOLDET:

 

LINDA WILLIAMS:Om kyss og utelatelser – den amerikanske filmens lange ungdomstid.

Linda Williams er en av verdens mest anerkjente filmforskere, med framstilling av seksualiteter i film som sitt spesialområde. I denne teksten ser hun hvordan kyss ble framstilt i Hollywood under Hollywoods strikse selvsensur-periode mellom 1934 og 1966.

 

GUNNAR IVERSEN: Antydningens kunst – fremstillinger av seksualitet i norsk spillefilms historie

 

LAURA HORAK: Tina, Bettina og High School-filmens perverse gleder

 

ELISABETH BJÖRKLUND om svensk seksualopplysningsfilm på kino på 1960- og 1970-tallet

 

BRIT SVOEN om seksualundervisning i norsk skolefilm.

Zs to artikler om seksualundervisningsfilm diskuterer blant annet hvordan filmmediet har blitt brukt til å definere «riktig» og «sunn» sex.

 

JANNICKE SYSTAD JACOBSEN: Om forbilder og klubben i mitt hjerte. Systad Jacobsen ble etter suksessen med Få meg på for faen nærmest omreisende i ung kvinnelig sex. Her reflekterer hun over egen ambivalens i forhold til dette.

 

JØRGEN VON SERENFELDT: Om å knulle og lage film – intervju med Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

 

www.znett.com

 

Temaredaktører for dette nummeret: Laura Horak og Gunnar Iversen

 

Laura Horak er postdoktor i filmvitenskap ved Stockholms Universitet, og Gunnar Iversen er professor i filmvitenskap ved NTNU i Trondheim.

Ansvarlig redaktør Ingrid Rommetveit, ingridr@filmklubb.no, mobil: 48091001

Z filmtidsskrift

Filmens hus | Dronningens gt. 16 | 0152 Oslo

www.znett.com

 

Z filmtidsskrift – Norges mest seriøse filmtidsskrift

Ute nå

Frå målarkunst til måtehald: I den nye utgåva av Syn og Segn er det ein stor samtale med kunstnar Håkon Gullvåg, tekstar om overkvalifisering, Jemen, klimaverstingar, folkekyrkja og amerikanorsk. Og mykje meir.

Nyheter fra Eurozine

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler