Z filmtidsskrift 2/2013

Temanummer: Seksualiteter. Filmen har kanskje mer enn noen annen kunstart blitt brukt på forskjellige måter for å framstille og regulere seksualitet.  Zs nye temanummer ønsker å utvide synet på forholdet mellom film og seksualitet.

OM KYSS OG UTELATELSER – DEN AMERIKANSKE FILMENS LANGE UNGDOMSTID | FREMSTILLINGEN AV SEKSUALITET I NORSK SPILLEFILM | JANNICKE SYSTAD JACOBSEN:  OM  FORBILDER OG KLUBBEN I MITT LIV | HIGH SCHOOL-FILMENS PERVERSE GLEDER | SVENSK SEKSUALOPPLYSNINGSFILM PÅ KINO |

 

Kunsten har alltid vært opptatt av seksualitet. Filmen har kanskje mer enn noen annen kunstart blitt brukt på forskjellige måter for å framstille og regulere seksualitet.  Zs nye temanummer om «Seksualiteter» ønsker å utvide synet på forholdet mellom film og seksualitet.

 

FRA INNHOLDET:

 

LINDA WILLIAMS:Om kyss og utelatelser – den amerikanske filmens lange ungdomstid.

Linda Williams er en av verdens mest anerkjente filmforskere, med framstilling av seksualiteter i film som sitt spesialområde. I denne teksten ser hun hvordan kyss ble framstilt i Hollywood under Hollywoods strikse selvsensur-periode mellom 1934 og 1966.

 

GUNNAR IVERSEN: Antydningens kunst – fremstillinger av seksualitet i norsk spillefilms historie

 

LAURA HORAK: Tina, Bettina og High School-filmens perverse gleder

 

ELISABETH BJÖRKLUND om svensk seksualopplysningsfilm på kino på 1960- og 1970-tallet

 

BRIT SVOEN om seksualundervisning i norsk skolefilm.

Zs to artikler om seksualundervisningsfilm diskuterer blant annet hvordan filmmediet har blitt brukt til å definere «riktig» og «sunn» sex.

 

JANNICKE SYSTAD JACOBSEN: Om forbilder og klubben i mitt hjerte. Systad Jacobsen ble etter suksessen med Få meg på for faen nærmest omreisende i ung kvinnelig sex. Her reflekterer hun over egen ambivalens i forhold til dette.

 

JØRGEN VON SERENFELDT: Om å knulle og lage film – intervju med Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

 

www.znett.com

 

Temaredaktører for dette nummeret: Laura Horak og Gunnar Iversen

 

Laura Horak er postdoktor i filmvitenskap ved Stockholms Universitet, og Gunnar Iversen er professor i filmvitenskap ved NTNU i Trondheim.

Ansvarlig redaktør Ingrid Rommetveit, ingridr@filmklubb.no, mobil: 48091001

Z filmtidsskrift

Filmens hus | Dronningens gt. 16 | 0152 Oslo

www.znett.com

 

Z filmtidsskrift – Norges mest seriøse filmtidsskrift

Ute nå

 I denne utgåva kan du lese om alt frå humanisme og flørting til musikk og korallrev, og mykje, mykje meir. 

BLI MED BALLADE BAK ORDENE LIVE!

Ballades serie om lyrikken i musikken, Bak ordene, går mandag 20. januar live sammen med Lars Lillo-Stenberg (som også vil framføre et par låter!), Rawdna Carita Eira og Brand Barstein.

Hvordan blir sangtekster til? Hva gjør lyrikken i musikken med sangene vi lytter til, hvorfor treffer de oss og hva kan de bety for oss?

Vi har med oss ingen ringere enn LARS LILLO-STENBERG, som også kommer til å spille et par låter; den samiske dikteren RAWDNA CARITA EIRA, som har skrevet sangtekster for blant andre Mari Boine og Hekla Stålstrenga og librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble oppført i Toronto sist høst, og Brand Barstein, skribent hos blant andre Ballade.

Samtaleleder er Ballade-journalist Siri Narverud Moen.

Innledning ved Ballades redaktør, Guro Kleveland.

Vi gjør opptak for podkast som legges ut etter arrangementet.
Bak ordene live skjer i Fritt Ords lokaler i Oslo (rett ved Litteraturhuset) mandag 20. januar kl. 18.00 til 19.30. Enkel servering. Alt gratis.

Meld deg gjerne på på eventet på Facebook!

VELKOMMEN!

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler