Filmseminar 2014 - Filmens hus, 4. og 5. oktober.
Hva er best, tv eller kino?
Filmklubbforbundet i samarbeid med Z filmtidsskrift, IMK ved UiO og Norsk filmkritikerlag
Har tv-seriene tatt over for den tradisjonelle filmen? Har de cinefile blitt telefile? De nye tv-seriene puster filmmediet i nakken. På filmseminaret ser vi på forholdet mellom tv-serier og kinofilm - og ser på de fortellingene som fortsatt krever et stort lerret.
Filmvisninger, foredrag og kåserier. Enkel lunsj begge dagene. Pris 400 kr (350 kroner for filmklubb- og cinematekmedlemmer)
Fra innholdet:
Marijke de Valck: Cinephilia in a Globalized World | Kim Akass om morsrollen i Game of Thrones | Anne Jerslev: David Lynch sin digitale verden | Gry Rustad: Cinefili vs. telefili - de nye tv-connaisseurene | Jon Inge Faldalen om Roy Andersson | Helene Eggen om Tsai Ming-Liang | Aksel Kielland: Film vs TV?
Filmer:
Zombie – The Resurrection of Tim Zom (Billy Pols, 2014) | Hullet (Tsai Ming-Liang, 1998) | Sanger fra andre etasje (Roy Andersson, 2000)
Innlederne:
MARIJKE DE VALCK: Associate Professor ved Universitetet i Amsterdam, og har blant annet skrevet og bidratt til bøkene Film Festivals: From European Geopolitics to Global Cinephilia (2009) og Cinephilia: Movies, Love and Memory (red, 2014)
KIM AKASS: Foreleser om film og TV ved University of Hertfordshire i England. Sammen med Janet McCabe har Akass har gitt ut en rekke bøker om de nye kvalitets-tv-seriene, blant annet om kvinneroller på film og i HBO-serier og fremstillinger av morsroller i populærkultur.
GRY RUSTAD: Leverte i vår sin doktoravhandling om telefili, med vekt på seriene Mad Men, The Wire, Luck og Treme.
ANNE JERSLEV: Professor ved Københavns Universitet med David Lynch som et av sine spesial- og favorittemner, som hun også har skrevet bøker og artikler om. Aktuell i år med boka Impure Cinema. Intermedial and Intercultural Approaches to Film.
JON INGE FALDALEN: Universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO, som skrev sin mastergrad om Roy Andersson.
AKSEL KIELLAND: Medieviter og filmkritiker i Bergens Tidende. Skriver for blant annet Klassekampen, Morgenbladet, Natt & Dag og Z filmtidsskrift
HELENE EGGEN: Medieviter og videojournalist. Skrev masteroppgave om Tsai Ming-Liang.
Praktisk informasjon
Sted: Tancred i Filmens hus, Dronningens gate 16
Helgen 4. – 5. oktober 2014 |
Lørdag 10.00 - 19.00 og søndag kl. 10.00 – 17.00,
Seminaret er åpent for alle.
Deltageravgift (inkl. lunsj) 400 kroner (For filmklubb- og cinematekmedlemmer er prisen 350 kroner).
e-post: atlei@filmklubb.no
Filmklubbforbundet (NFK), Dronningens gt. 16, 0152 Oslo, telefon 22474683
web: www.filmklubb.no
Seminaravgiften betales til NFKs kontonummer 5001.05.95840,(etter påmelding og mottatt bekreftelse på denne) og merkes med "Game of Screens" samt deltagerens navn og fødselsdato. Påmeldingen er bindende.
Arr.: Filmklubbforbundet (NFK) i samarbeid med, Z filmtidsskrift, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk filmkritikerlag.
Seminaret er støttet av Film & Kino
Les bl.a. om: Digitalisering, stordata og kunstig intelligens. Store, komplekse datasett og kunstig intelligens kan gi ny innsikt om sykdom og helse. Helsetjenesten produserer store datamengder som kan utnyttes i forskning, men slik det er i dag, er disse dataene stengt.
Temaet denne gang er samling, og favner bl.a. livmor på sprit, teoretisering om museumsfotografiet og spørsmål om fornyet gjenstandsfokus kan ses som en protest mot opptattheten av samfunnsrollen.
Sommaren er her, og det er også årets tredje utgåve av Prosa! Tema er PR. Forkortinga PR står for det engelske public relations – offentlege relasjonar. Omgrepet gjer det tydeleg at reklame og salsarbeid handlar om meir enn gode tilbod, det handlar også om omdøme og tillit.
I Tidsskriftet nr. 7/2022 kan du blant annet lese mer om dette: Mekanisk trombektomi ved hjerneinfarkt, Covid-19-vaksinasjon blant europeiske innvandrere og at vegetar- og vegankost er sunt – med noe tilskudd
Vårutgåva av Prosa rettar blikket mot ein sakprosakategori som er like gamal som han er aktuell, nemleg biografien.
Spørsmål om ytringsfridom og debattklima var sentrale i 2021 og det er ingen teikn på at dei vil bli mindre viktige framover.
Ragnar Hovland blir 70 15. april i år. Men festen er alt i gang i Syn og Segn. I intervju med Sigrid Sørumgård Botheim innrømmer Hovland at «eg har kjensler, sjølv om dei sit langt inne». Litteraturkritikar Eivind Myklebust har gjenlese klassikaren Sveve over vatna og skriv om tull og alvor hos Hovland.
Korleis høyrest den eldste innspelte folkemusikken i Noreg ut? Er joiken terapi, protestsong eller både delar? Korleis kombinerer ein politisk engasjement og engasjement for folkekulturen? Dette og mykje meir les du om i julenummeret av Folkemusikk!
Barn og Covid-19: Foreldres spagat i pandemien – og alle valg som har blitt tatt og skal bli tatt – er temaet som rommer forsiden i nyeste utgave av Tidsskriftet. Skal man holde barnet hjemme? Må vi teste nå? Og skal 12-åringen få vaksine?
Tidsskriftet heiser regnbueflagget. Nytt nummer av Tidsskriftet har flere regnbue-artikler. Juni er nemlig Pride! Avalon Nuovo, som står bak forsiden, sier: «Ut fra egne erfaringer og erfaringene til andre LGBTQIA+-venner, tenkte jeg at jeg ville illustrere varmen og gleden ved å oppdage en kropp, enten det er ens egen eller kroppen til et annet menneske. For meg føles dette ganske sentralt i opplevelsen av å være skeiv, og det er en vakker ting å feire som del av Pride.»
Korleis jobbar ein faktasjekkar, og kor stort ansvar har fagkonsulenten for ferdig bok? Korleis påverkar konspirasjonsteoriar den offentlege samtalen, og kva treng vi eigentleg meningsjournalistikken til no som alle kan publisere eigne synspunkt i sosiale medium? Alt dette kan du lese om i vårens tredje nummer av Prosa.
Har romantiske komedier blitt håpløst utdaterte? Eller kan de fortsatt gi oss håp? Z ser nærmere på en sjanger som har stått fjellstøtt hos publikum, selv om den har blitt beskrevet som både naiv og eskapistisk, med tvilsomt kvinnesyn og reaksjonære tenkemåter. Har vi blitt for kyniske for romantiske komedier? Her kan du blant annet lese om Bringing Up Baby, Woody Allens Annie Hall, kultklassikeren Harold and Maude, Appropriate Behavior og Knocked Up.
Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.
Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!
Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.
Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.
Send e-post til post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.