15.00 MELK arrangerer paneldebatt: Ytringsmot, motgang og mangfold - skeive tidsskrifter og fanziner i Skandinavia

Tidsskriftene, medlemsbladene, magasinene og fanzinene er en viktig del av den skeive kulturarven. Panelet diskuterer betydningen og utstrekningen av skeive norske tidsskrifter og svenske fanziner, som både voktere og formidlere av skeiv kultur og politikk. Hva er skeive trykksakers rolle i dag? Og har skeive trykkede medier en særstilling i en stadig mer digitalisert hverdag?

Panelet består av:
Hannah Gillow-Kloster er fungerende faglig leder på Skeivt arkiv, og har bakgrunn fra litteraturstudier og digitial humanities. Hun har hatt særlig fokus på fremstilling av skeive både i litteratur og i koding, og har en spesiell forkjærlighet for Virginia Woolf. Hun har jobbet på Skeivt arkiv siden 2014, blant annet med digitalisering av norske skeive tidsskrifter.

Frej Haar är en dansk-svensk spoken word-poet född i Köpenhamn, baserad i Göteborg. Hen vann svenska mästerskapet i poetry slam 2017, och vann sedan det europeiska mästerskapet. Frej skriver bland annat om transperspektiv, lesbiskhet och (kultur)arv. Genom åren har hen gett ut ett antal fanzines. Hens pågående projekt är ett sötsliskigt, lesbiskt kärleksdiktszine.

Olav André Manum er journalist og forfatter. Han var medlem av Løvetannredaksjonen i en årrekke på 1980-tallet og har jobbet mye med kultur, hiv, homospørsmål og Afrika.

Ordstyrer: Siri Lindstad er frilansjournalist og fagbokforfatter. Hun har skrevet Å fylle L-ordet med mening, en debattbok om lesbisk identitet, og jobbet mye med temaer knyttet til kjønn og seksualitet.

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler