2017

Juryleder Margunn Vikingstad, Litteraturkritiker i Morgenbladet
Andreas Wiese, Daglig leder Litteraturhuset i Oslo
Geir A. Skomsøy, Designfaglig rådgiver, konseptutvikler og tekstforfatter
Vidar Røeggen, Seniorrådgiver, Universitets- og høgskolerådet
Gerd Johnsen, seniorredaktør, Spartacus forlag

_____________________________

Årets tidsskrift 2017

Nytt Norsk Tidsskrift

Ansvarlig redaktør: Vidar Enebakk
Redaksjonssekretær: Ellen Krystad

Illustratør: Siri Dokken / Design: Munch design

 Redaksjon: Fredrik Engelstad, Charlotte Haug, Christine Myrvang, Ellen Krystad, Inger Johanne Sand, Henrik H. Svensen, Kjersti Thorbjørnsrud.

Spørsmålet om hva vi skal med humaniora og formidlingens betydning for forskningen var to helt sentrale debatter i akademia i 2016. Nytt Norsk Tidsskrift var hovedarenaen for disse debattene. Ikke bare gjennom fremragende tekster, men også ved å organisere debattmøter og aktiv profilering i sosiale medier har tidsskriftet formidlet faglige impulser til det offentlige ordskiftet om skolens betydning for humaniora og om formidlingens betydning for forskningen.

Juryen gir derimot «gult kort» til redaksjonen for den lave kvinneandelen blant forfatterne i 2016 og håper på bedre kjønnsbalanse fremover. Redaksjonen har likevel klart å revitalisere NNT og formidle vitenskapelig innsikt til aktuelle kulturelle og politiske debatter, samtidig som man har klart å beholde tidsskriftets sterke identitet. I 2017 trenger vi en opplyst samtale og et levende Nytt Norsk Tidsskrift i kampen mot falske nyheter!

Gratulerer med prisen Årets tidsskrift 2017!

 

 _____________________________

Pris for språk og formidling 2017

PROSA

Redaktør: Sindre Hovdenakk

Grafisk design: Aina Griffin

 

Prisen for språk og formidling går i år til et tidsskrift som selv tematiserer dette i sine omtaler av norsk og oversatt sakprosa. Juryen vil spesielt fremheve bidragene til litteraturkritikerne Gro Jørstad Nilsen og Merethe Røsvik Granlund som i hele 2016-årgangen har underholdt og opplyst leserne med sine skarpe penner.

Tidsskriftet har sparket i gang viktige debatter som også ble formidlet til en bredere offentlighet. I essayet «En løgnaktig historie» analyserer Halvor Elvik tre tiår med bøker om og med Arne Treholt, mens Cathrine Krøgers tekst «Et fag på ville veier» problematiserte teoripress og klarspråk i profesjonsfagene generelt og språket i bøker for sykepleierutdanningen spesielt.

Juryen tildeler derfor prisen for språk og formidling dette året til PROSA. Gratulerer!

 ______________________________

Pris for god design 2017

Tidsskrift for Norsk psykologforening

Redaktør: Bjørnar Olsen

Design: Laboremus

Illustratører: Åshild Irgens, Bendik Kaltenborn og Åge Peterson

Prisen for god design går til Tidsskrift for Norsk psykologforening. Fagtidsskriftet har et tydelig teksthierarki mellom vitenskapelige artikler, annet fagstoff, kultur, debatt og reportasjer. Hovedartiklene er gjennomgående intelligent dramatisert med illustrasjoner som løfter teksten og inviterer til videre lesning. De faste omslagsillustrasjonene skaper kontinuitet og gir tidsskriftet en ekstra dimensjon av idétyngde.

Gjennom sitt typografi- og formvalg har Tidsskrift for Norsk psykologforenings redaksjonelle innhold funnet sin nødvendige ro og rytme. Totalinntrykket er drivende gode tekster og velvalgt visuell presentasjon. Tidsskrift for Norsk psykologforening er et fagtidsskrift med et stort potensial til å nå langt utover sitt engere fagmiljø.

Juryen gratulerer!

Norsk tidsskriftforening deler årlig ut priser til tidsskrift som har utmerket seg i året som har gått. Prisen for Årets tidsskrift henger høyt og i år går den til Nytt Norsk Tidsskrift for 2016-årgangen. Det deles også ut to andre hederspriser, «Språk og formidling 2017», som går til Prosa og «God design 2017» som går til Tidsskrift for Norsk psykologforening.  

Museumsnytt arrangerer debatt 11. oktober: Hva skjer med Nasjonalmusset? Det nye Nasjonalmuseet er åpnet, og den viktigste kunstsamlingen i Norge er igjen tilgjengelig for publikum. Endelig! Men tilbake på Tullinløkka står det gamle, ærverdige Nasjonalgalleriet tomt. Hva skal vi gjøre med det?

Se info og program her.

Ute nå

Du kan bl.a. lese om dette: Fastleger med omstillingsevne. Fastlegenes evne til omstilling var viktig da koronapandemien var på sitt verste. Dette kommer frem i en fokusgruppestudie med 19 fastleger i Innlandet fylke. Legene opplevde at deres ansvar ble utvidet fra å gjelde egne listepasienter til å omfatte hele befolkningen. De så seg selv som en viktig del av kommunens helseberedskap.

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler