Game of Screens. Cinefili vs. Telefili

Filmseminar 2014 - Filmens hus, 4. og 5. oktober.

Hva er best, tv eller kino?

 

Filmklubbforbundet i samarbeid med Z filmtidsskrift, IMK ved UiO og Norsk filmkritikerlag

Har tv-seriene tatt over for den tradisjonelle filmen? Har de cinefile blitt telefile? De nye tv-seriene puster filmmediet i nakken. På filmseminaret ser vi på forholdet mellom tv-serier og kinofilm - og ser på de fortellingene som fortsatt krever et stort lerret.

 

Filmvisninger, foredrag og kåserier. Enkel lunsj begge dagene. Pris 400 kr (350 kroner for filmklubb- og cinematekmedlemmer)

 

 

Fra innholdet:

 

Marijke de Valck: Cinephilia in a Globalized World | Kim Akass om morsrollen i Game of Thrones | Anne Jerslev: David Lynch sin digitale verden | Gry Rustad: Cinefili vs. telefili - de nye tv-connaisseurene | Jon Inge Faldalen om Roy Andersson | Helene Eggen om Tsai Ming-Liang | Aksel Kielland: Film vs TV?

 

 

Filmer:

Zombie – The Resurrection of Tim Zom (Billy Pols, 2014) | Hullet  (Tsai Ming-Liang, 1998) | Sanger fra andre etasje (Roy Andersson, 2000)

 

Innlederne:

 

MARIJKE DE VALCK: Associate Professor ved Universitetet i Amsterdam, og har blant annet skrevet og bidratt til bøkene Film Festivals: From European Geopolitics to Global Cinephilia (2009) og Cinephilia: Movies, Love and Memory (red, 2014)

 

KIM AKASS: Foreleser om film og TV ved University of Hertfordshire i England. Sammen med Janet McCabe har Akass har gitt ut en rekke bøker om de nye kvalitets-tv-seriene, blant annet om kvinneroller på film og i HBO-serier og fremstillinger av morsroller i populærkultur.

 

GRY RUSTAD: Leverte i vår sin doktoravhandling om telefili, med vekt på seriene Mad Men, The Wire, Luck og Treme.

 

ANNE JERSLEV: Professor ved Københavns Universitet med David Lynch som et av sine spesial- og favorittemner, som hun også har skrevet bøker og artikler om. Aktuell i år med boka Impure Cinema. Intermedial and Intercultural Approaches to Film.

 

JON INGE FALDALEN: Universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO, som skrev sin mastergrad om Roy Andersson.

 

AKSEL KIELLAND: Medieviter og filmkritiker i Bergens Tidende. Skriver for blant annet Klassekampen, Morgenbladet, Natt & Dag og Z filmtidsskrift

 

HELENE EGGEN: Medieviter og videojournalist. Skrev masteroppgave om Tsai Ming-Liang.

 

 

Praktisk informasjon

 

Sted: Tancred i Filmens hus, Dronningens gate 16

Helgen 4. – 5. oktober 2014 |

Lørdag 10.00 - 19.00 og søndag kl. 10.00 – 17.00,

 

Seminaret er åpent for alle.

 

Deltageravgift (inkl. lunsj) 400 kroner (For filmklubb- og cinematekmedlemmer er prisen 350 kroner).

 

e-post: atlei@filmklubb.no

Filmklubbforbundet (NFK), Dronningens gt. 16, 0152 Oslo, telefon 22474683

web: www.filmklubb.no

 

Seminaravgiften betales til NFKs kontonummer 5001.05.95840,(etter påmelding og mottatt bekreftelse på denne) og merkes med "Game of Screens" samt deltagerens navn og fødselsdato. Påmeldingen er bindende.

 

Arr.: Filmklubbforbundet (NFK) i samarbeid med, Z filmtidsskrift, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk filmkritikerlag.

 

Seminaret er støttet av Film & Kino

 

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler