Sterke historier. Avsløringer, dokumentasjon og fortelleteknikk

Kl. 17.00 på Tidsskriftdagen 17.11: Hør Johanna Bäckström Lerneby: Hur berättar man en reportage på bästa sätt? 

Johanna Bäckström Lerneby berättar om hur hon lägger upp arbetet när hon skriver och gör tv av sina historier. Hon tänker alltid på publiken i första hand. 2015 vann hon Stora journalistpriset i Sverige i klassen Årets berättare. I höst publicerade hon ett uppmärksammat reportage om Familjen Ali Khan i Göteborg i Aftonbladet.

Johanna Bäckström Lerneby: Sen i april chef för rättsredaktionen på Aftonbladet. Har jobbat på SVT bla som undersökande reporter på Uppdrag granskning och nyhetschef SVT Sport. Nominerad till Grävande journalisters pris Guldspaden 5 gånger, vunnit 2. Nominerad till Stora journalistpriset 2 gånger, vunnit 1 (vann 2015) Har skrivit en bok om trafficking. Bor i Göteborg. Jobbar i Stockholm. Har två tonårsdöttrar.

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler