16.00-16.45 De sterke bildene – hvor sterke må de være?

Bildet er sterkere enn teksten, men kan det blir for sterkt? Med Ukraina-krigen er grensene for hva som publiseres flyttet i Norge, og vi får flere tett på-bilder av overgrep og drap. Hver dag produseres kvalitetsreportasjer fra nesten alle konfliktområder i verden; så hvorfor og hvordan velges det bort til fordel for uetterrettelige mobilvideoer?

v/Morten Hvaal, prisbelønt dokumentarfotograf, og var i en årrekke tilknyttet verdens største nyhetsbyrå, Associated Press (AP). Han har dokumentert krig og katastrofer over hele verden, og er også forfatter og filmskaper.

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler