2020

v/Asgeir Olden, Institutt for journalistikk

Intervjuet er både en metode og en framstillingsform. Da gjelder det å ha tunga beint i munnen. Hva skal med i teksten, hva skal siteres, hva skal gjengis?

Men det starter med de gode spørsmålene. På dette kurset går vi gjennom de gode spørsmålene, vi ser på Sawatskys sju dødssynder og vi skal se på eksempler der intervjueren gir intervjuobjektet styringen på det hele. Det fører oss rett til forhåndsresearch og forberedelser til et intervju. Deretter går vi gjennom intervjuer dere har sendt inn, og vurderer oppbygging, spørsmål og tekst.

Kva er eit godt prosjekt, korleis forklare og beskrive det, og korleis utforme ein søknad om støtte? Generalsekretær i TF, Bente Riise, gjev konkrete råd og tips. Ta gjerne med konkrete idear.

Webseminar v/Jon Erik Ofstad, Subscrybe

Inntektene fra medlemmer og abonnenter blir stadig viktigere, det samme blir evnen til å skape inntekter fra nye områder. Subscrybe, Nordens ledende eksperter innenfor abonnement/medlemskap, holder webseminar for Tidsskriftforeningens medlemmer og disse temaene vil bli tatt opp:     

 

Abonnementsmodellen – hva er viktig å passe på?

 • Hvordan få nye abonnenter?
 • Hvordan sørge for at abonnentene ikke sier opp?
 • Om abonnenten sier opp, hva bør vi gjøre?
 • Hvem har lykkes med å skape nye inntektsområder.

Vi ønsker velkommen til Tidsskriftdagen 2020 som vil bli fyllt med spennende, relevant og hyggelig innhold for tidsskriftredaktører, redaksjoner, skribenter og alle andre som bidrar i tidsskrift eller er interessert i temaene. Program legges ut senere, men allerede nå vet vi at det blir workshops, presentasjoner, foredrag, debatter og samtaler. Del to av årsmøtet vil bli avholdt, og vi vil endelig få anledning til å dele ut priser til de som vant i konkurransen om Årets tidsskrift 2020. Vi runder av med en skikkelig, og ikke minst etterlengtet, tidsskriftfest for oss alle sammen. Sett av dagen og gled deg!

v/Asgeir Olden, Institutt for journalistikk

En tekst kan se ut som en ganske uformelig masse første gang du kikker på den. Da gjelder det å ha en viss orden i gjennomgangen, ellers kan det bli mye strev og ikke så bra resultat.

På dette kurset ser vi systematisk på de viktigste elementene i tekstredigering; oppbygging, lengde, forkorting, forenkling, overganger og tekstinnganger. Språk og stil skal også under lupen. Vi er også innom faktasjekk.

Kurset er bygget opp med en forelesning og redigeringsøvelser. Du skal sende inn en tekst vi skal se på sammen.

v/fotograf Marco Villabrille

Heldags kurs med grunnleggende innføring i mobilfotografi. Vi går gjennom følgende:  

 • Mobilkameraet
 • Fra idè til estetiske og tekniske resultater, herunder lyskilder og mobilfotoapparat
 • Fotomotiver
 • Tips til ulike sjangrer: portrett, reportasje og illustrasjonsfoto
 • Redigering/redigeringsverktøy
 • Kort innføring i mobilfilming
 • Foto og video, legge på grafiske elementer. 

Hvordan holde på leseren gjennom en lang tekst? De gode langsakene leses hvis de er gode, men hva gjør dem gode? Det er spesielle typer historier som egner seg godt i det lange formatet og vi ser på hvilke de er, hvordan de bygges opp og hvilke språklige og stilistiske virkemidler som brukes.

Kurset holdes i to omganger: På den første samlingen går vi gjennom dramaturgi, struktur, fakta og hva som er gode skrivegrep. På andre samling blir det tilbakemeldinger og gjennomgang av tekster som de enkelte deltakerne har skrevet. 

Påmeldingsfrist onsdag 1. februar

Norsk tidsskriftforening vil i samarbeid med Norsk kritikerlag og Fagpressen, styrke og utvikle sakprosakritikken gjennom et tre trinns kursopplegg for etablerte og ferske kritikere. Vi ønsker å fremme eksperimenter med kritikk, både for å lage mer spennende formidling og for å nå flere lesere

Kurset er det første i den nye Kritikerskolen; en serie kritikk-kurs innen litteratur, teater og scenekunst, dans, musikk, design, arkitektur og kunst.

.

Årets første redaktørtreff: "Podkast – hvorfor og hvordan"
Hvorfor skal du lage podkast (også), hvor begynner du, hva skal til for at det blir bra? Tema, folk, lydkvalitet, utstyr, teknikk, redigering og publisering - det er mye å tenke på. Skal du produsere selv eller hyre inn profesjonelle? Og hvordan får man lyttere?

Pia Pedersen holder en innledning om hva du bør tenke på om du vil starte podkast. Pia startet podkasten Pia og psyken i 2015, og har publisert 170 episoder så langt. Hun startet også podkastbyrået Tid og Lyst i 2018, og har flere andre serier i produksjon, både egne og for kunder.

Tid og sted: Kontoret vårt på Litteraturhuset (4.etg.) torsdag 27. februar kl. 17.00-20.00.
Påmelding her.

_____________________________________________________________________

Seminar: Redaktørens ansvar og plikter

Seminar med Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Om redaktøransvaret, ansvarssystemet, Redaktørplakaten og lov om redaksjonell fridom i media (som nå blir inkorporert i medieansvarsloven). Seminardeltakerne deler sine erfaringer og trekker opp de spørsmål og problemstillinger de ønsker belyst. Med det som utgangspunkt går vi gjennom de viktigste spørsmål redaktørene bør ha kontroll på.

Tid og sted:
Onsdag 25. mars hos Fritt Ord, Uranienborgveien 2, kl. 16.00-17.30
Påmelding her.

____________________________________________________________________

Nyttig kurs: Prosjekt og søknader – og kvar kan du søkje?
Kva er eit godt prosjekt, korleis forklare og beskrive det og korleis utforme ein søknad om støtte?

Generalsekretær i TF, Bente Riise, gjev konkrete råd og tips. Dette kurset er gratis for medlemmer.

Tid og stad: Kontoret på Litteraturhuset (4.etg.) torsdag 23. april kl. 17.00-20.00.
Påmelding her.

Kl. 16.00 – 17.30 Redaktørens ansvar og plikter
Seminar med Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening

Om redaktøransvaret, ansvarssystemet, Redaktørplakaten og lov om redaksjonell fridom i media (som nå blir inkorporert i medieansvarsloven). Seminardeltakerne deler sine erfaringer og trekker opp de spørsmål og problemstillinger de ønsker belyst. Med det som utgangspunkt går vi gjennom de viktigste spørsmål redaktørene bør ha kontroll på.

Kl. 18.00 – 19.00  Årsmøte i Norsk tidsskriftforening
Sakspapirer sendes ut 11.mars.

Kl. 19.30 Utdeling av Årets tidsskrift 2020
Prisen(e) deles ut på festarrangement etter årsmøtet. Hold av ettermiddagen og kvelden og bli med på å feire tidsskrifter som får fortjente priser. Juryens arbeid vil være ferdig ca. en uke før og vinneren(e) får beskjed så snart juryen er klare.

Tid og sted: onsdag 25. mars 2020, hos Fritt Ord, Uranienborgveien 2

Påmelding her. Mer informasjon vil sendes etterhvert.

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler