Ny redaktør i Samtiden

Christian Kjelstrup blir ny og fast redaktør for Samtiden, som siden 2014 har hatt en rullerende redaktørordning. Kjelstrup har jobbet som redaktør for norsk skjønnlitteratur i Aschehoug siden 2005. Han er utdannet litteraturviter fra universitetene i Oxford og St. Petersburg, og journalist fra Høgskolen i Oslo.

 Kjelstrup har bakgrunn som kritiker og oversetter, og har lagd en rekke radiodokumentarer om internasjonal politikk og kultur. De senere årene har han også gjort seg bemerket som litteraturformidler, blant annet med pop up-bokhandelen Uroens bokhandel.

 

 – Kjelstrups brede orientering, hans store engasjement og formidlingsglede vil gi Samtiden ny kraft og kunnskap. Ingen norske tidsskrifter bærer en så lang tradisjon som Samtiden, nå skal Kjelstrup bringe Samtiden ut til vår tids lesere, sier direktør Kari J. Spjeldnæs i Aschehoug Litteratur.

 

– Jeg tror tidsskriftene er viktigere enn noen gang før, som kilde til fordypning, opplysning og en større samtale om de viktigste spørsmålene i vår tid. Men vi må nå ut på nye måter enn før. Jeg ønsker at Samtiden skal være overraskende, forfriskende og ikke til å komme utenom for å forstå samtiden, sier Kjelstrup.

 

Samtiden utgis av Aschehoug og kom for første gang ut i 1890.

 

Kjelstrups første nummer kommer i februar 2017, men artikler, ideer og innspill kan allerede nå sendes til christian.kjelstrup@samtiden.no.

 

Christine Amadou er redaktør for nr. 3 og 4–2016.

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler