Ut med språket!

Lær å formidle din forskning på godt norsk. Gratis seminar på Universitetet i Oslo den 25. oktober.

I tellekantenes tid er det enda viktigere med forskere som formidler fra fagfeltene sine på nye og uventede måter: oppfinnsomt, kunnskapsrikt og språklig utfordrende.

Torsdag 25. oktober inviterer vi til seminar om forskningsformidling på norsk: Hva er god formidling, og hvordan kan den gjøres bedre? Seminaret ”Ut med språket!” arrangeres for å inspirere norske universitets- og høgskoleansatte til å skrive på godt norsk for et stort publikum, på mange forskjellige arenaer.

Du vil blant annet kunne få med deg foredrag om fagterminologi og om å nå ut på nett. Cathrine Sandnes (redaktør i Samtiden), Bente Riise (redaktør i Syn og Segn, leder i Norsk Tidsskriftforening) og Anniken Hagelund (redaktør i Tidsskrift for Samfunnsforskning) debatterer det å publisere i tidsskrift.

Seminaret er et samarbeid mellom Norsk Tidsskriftforening, Universitetsforlaget, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Språkrådet.

 

Program torsdag 25. oktober: 

10:00                    Velkommen! Ved Jørgen Lorentzen, styreleder i NFF

10.10-11.00           Formidlingsarbeid som kunnskapsutvikling, ved sakprosaprofessor ved Universitetet i Bergen, Anders Johansen

11.00-11.30:          Fagterminologi, ved rådgiver i Språkrådet, Ole Våge.

11.30-12.00:          Å nå ut på nett, ved nettansvarlig i Store Norske Leksikon på nett, forfatter og blogger Ida Jackson

12.00-12.30:          Lunsj 

12.30-13.00:          Å nå ut med innsikten, ved forfatter og journalist Simen Ekern.

13.00-13.30:          Akademisk skriving sett fra forlaget, ved sjefredaktør Hege Gundersen i Universitetsforlaget

13.30-13.45:          Pause

13.45-14.30:          Å publisere i tidsskrift. Panel med redaktør i Syn og Segn og leder i Norsk Tidsskriftforening, Bente Riise, redaktør for Tidsskrift for Samfunnsforskning, Anniken Hagelund, og Cathrine Sandnes, redaktør i Samtiden. Hilde Østby i NFFO leder panelet.

 

Seminaret arrangeres på Universitetet i Oslo (Vilhelm Bjerknes’ hus, auditorium 5) torsdag 25. Oktober. Det blir servert lunsj, kaffe og te. Seminaret er gratis. Påmelding til hilde.ostby@nffo.no innen 15. oktober. Merk e-posten «Ut med språket».

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler