Verdensmagasinet X risikerer nedleggelse

Får regjeringen gjennomslag for sine omdisponeringer i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet, vil det kunne innebære at TF-medlemmet Verdensmagasinet X kan bli nedlagt. 

I regjeringens ”flyktningebudsjett” som ble fremlagt i slutten av oktober foreslås det store omdisponeringer på bistandsbudsjettet, herunder å nulle en budsjettpost som går til å støtte informasjonstiltak om bistand i norske organisasjoner.

Denne posten får Verdensmagasinet X driftstøtte fra, og får regjeringen gjennomslag for kuttforslaget sitt, risikerer Verdensmagasinet X å bli nedlagt, allerede tidlig neste år, bekrefter redaktørene Kjersti Kanestrøm Lie og Elida Høeg, som deler på redaktørposten.

Verdensmagasinet X er ikke alene om å være truet av nedleggelse, som følge av endringer i bistandsbudsjettet.

Norads fagblad for utviklingsspørsmål, Bistandsaktuelt, er foreslått nedlagt for å spare inn 6 millioner kroner.

I etterkant av forslaget om å nedlegge Bistandsaktuelt har flere presseorganisasjoner, herunder Fagpresseforeningen, forsøkt å legge press på Stortinget og regjeringen for å sikre at Bistandsaktuelt ikke nedlegges.

Dersom regjeringens forslag gjennomføres, innebærer det at de to eneste mediene som dekker bistand og utviklingsspørsmål på norsk forsvinner. Igjen i Norge er da kun Development Today, som utgis i Norge. Men dette nyhetsbrevet redigeres på engelsk, og dekker hele Norden.

Verdensmagasinet X ble startet opp i 1991 og eies av de fire organisasjonene Fellesrådet for Afrika, Latin-Amerikagruppene, SAIH og Utviklingsfondet. Magasinet har vært medlem av Tidsskriftforeningen siden 2007.

Forhandlingene om statsbudsjettet for 2016 skal etter planen avsluttes fredag.

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler