Ville diskutere verdier i litteraturen

- For meg er litteraturen et sted hvor verdier blir diskutert på en måte som ikke er belærende, fordømmende, sementerende, og uten at de nødvendigvis er satt på dagsorden, sier Kaja Schjerven Mollerin, redaktør for Vinduet i 2014 og vinner av Årets tidsskrift. 

- Gratulerer med pris – ble du overrasket?

- Tusen takk! Ja, det er klart jeg ble overrasket. Det er så mange gode tidsskrifter i Norge, og vi var jo heller ikke påmeldt denne gangen. 

- Hva var målet ditt da du begynte som redaktør?

- Jeg hadde litt forskjellige ønsker. Først og fremst ville jeg lage et tidsskrift som forholder seg til verdispørsmål. Jeg hadde lyst til det fordi verdier har betydning på alle livets områder, og fordi de oftere ligger implisitt i ting vi sier og gjør enn de blir eksplisitt reflektert over. Det tror jeg gjelder på både individ- og samfunnsnivå. Og for meg er litteraturen et sted hvor verdier blir diskutert på en måte som ikke er belærende, fordømmende, sementerende, og uten at de nødvendigvis er satt på dagsorden.

Jeg ville også lage et tidsskrift som forholder seg til et større historisk rom enn bare vår egen samtid. Det har å gjøre med at den litterære arven er så stor og rik, men også at det har verdi i seg selv, slik jeg ser det, å se sitt eget liv, sin egen verden, i en større historisk sammenheng. 

- Hva betyr denne prisen for deg/tidsskriftet?

- Den betyr mye. Jeg er utrolig glad og takknemlig for prisen. 

- Hva skal pengene brukes til? 

- De skal brukes til reportasjereiser og honorarøkninger på større prosjekter. 

Foto: Egil Paulsen, redaksjonsmedlem i Røyst

Antallet timer kunst og håndverk er redusert fra 20 prosent på 70-tallet til 12,5 i 2022. Den kunstfaglige kompetansen synker hos norske lærere. Barn med fag som tegning, musikk og dans som en del av sin skolehverdag, utvikler kognitive funksjoner raskere enn barn som har ordinær undervisning på skolen. Kunst og kultur er styrkedråpen for demokrati og kritisk tenkning. Fremtiden etterspør kreativitet som kompetanse.

LES MER

Fikk du ikke med deg alt? Se Tidsskriftdagen på Youtube!

Ønsker du kursinfo fra Tidsskriftforeningen?

Da kan du registrere deg her og få tilsendt informasjon om alle kurs vi arrangerer.

Alle tidsskrift skal ha ISSN-nummer. ISSN-nummeret brukes til å identifisere tidsskriftet, og er det samme uansett årgang og utgavenummer.

Les mer her.

Ønsker du å låne kontoret?

Medlemstidsskriftene kan låne kontoret vårt i 4. etasje på Litteraturhuset i Oslo, fortrinnsvis etter kl 15. Trenger du det på dagtid, kan det som regel ordnes.

Send e-post til  post@tidsskriftforeningen.no for spørsmål/reservasjon.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler